hits

Påske på forskudd!


Jeg lurte litt da tante Vigdis kom og hentet meg forrige fredag, men så var det jo fordi vi skulle dra på fjellet alle sammen, hele den store flokken, og Gro kom sammen med tante Anita før vi skulle over fjorden med den store båten som bråker sånn og jeg ikke liker. Så var det mange svingete veier som jeg heller ikke likte, men endelig var vi framme på hytta til Raja og tante Anita. Der er det kjempefint, og særlig om vinteren når man kan snuse rundt alle trærne ved hytta i den dype snøen og finne ut hvilke dyr som har vært der. Vi skulle på skitur også, og jeg glemte å gjete skiene til Gro, for Fenrik løp foran, og da måtte jo jeg løpe fort etter sånn at han ikke forsvant. Noen ganger kjørte Gro og jeg foran nedover bakkene, og da måtte jeg legge meg ned for å passe på at de andre kom etter. Gro blir litt gretten da, men det er nok fordi hun ikke har så sterke gjeterinstinkter som jeg. Jeg ble skikkelig sliten av å løpe og trekke så mye, og jeg var veldig flink til å slappe av i snøen og vri meg godt i den. Dette var en super hundehelg, og nå er det jo påskeferie, så jeg håper det blir flere fine turer. Og kanskje vi kan være ute i sola på verandaen vår og at Gro kan legge ut madrassen min med reinskinn i, sånn som i går, for da kan jeg sove i sola, og det liker jeg kjempegodt!

Her trekker jeg Gro over Rjuptjønn i full fart og oppover bakken til fjellene. Etterpå fikk vi løpe løs, og jeg lærte ganske fort at det var mye bedre å gå oppå skiene til Vigdis enn ute i løssnøen. Merkelig nok syntes ikke Vigdis at det var like fine, men alle vi hundene gjorde det ganske mye den helgen.

Her har jeg lekt muldvarp i snøen. Det er noe av det herligste man kan gjøre, synes jeg!

På mandag snødde og blåste det, men Vigdis og Fenrik og Gro og jeg tok en langtur likevel, og her er Fenrik og Vigdis i snøen. Raja måtte være på hytta, for hun ble litt sliten, så hun fikk snuse under alle trærne ved hytta isteden.

Her ligger vi og hviler etter en tur, og de lager nok middag på kjøkkenet. Jeg er nok sultnest av alle, for det er alltid jeg som er den første hunden til å hjelpe til når menneskene lager mat.

God påske til alle hunder og hundeeiere, enten de skal til fjells eller være i byen!
Voff fra Tinka!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tinka på tur

Tinka på tur

42, Moss

Tinka er en blandingshund som er glad i friluftsliv. Turer med bål og kløvsekk er det beste hun vet. Jeg heter Gro, er 42 år og har hatt Tinka siden høsten 2011. Sammen er vi mye ute, mest på Jeløy og ved Vansjø, og bloggen handler stort sett om hva vi opplever ute. Jeg er ikke opptatt av lange ekspedisjoner, selv om en hytte-til-hytte-tur i fjellet er kjærkommen. Det er de små hverdagsturene som er viktigst for meg, siden det er dem jeg går flest av. Å variere rutene, oppdage nye stier og områder og bruke den nære naturen - det er sånt man får ekstra energi av. Når man har med seg hund, blir turen litt mer spennende og innholdsrik, og vi prøver stadig nye ting - med vekslende hell! Det viktigste er å kose seg og være positivt innstilt.

Kategorier

Arkiv