hits

Oslofjordvinter!


"Hva er den lyden?" spurte en kollega her om dagen. Hun er importert til Østfold og Oslofjorden fra den indre Hedmarken og kunne ikke fatte hvorfor disse dype tutene skulle forstyrre elevene på tentamensdagen. Hadde aldri hørt tåkeluren før, med andre ord. Her langs fjorden er tåkelur fra Bastøferja, Stena- og Colorline velkjente vintertoner, og våkner man til denne lyden, trenger man ikke trekke fra gardinene for å vite hva slags vær vi har ute. Særlig har denne tåka en forkjærlighet for juletider, og snøen som hadde lagt seg til og lyste opp gater og skog for et par uker siden, den smeltet bort til jul. Hålka har kommet isteden, med livsfarlige fortau og stier. Men man kommer seg da ut likevel! Den tradisjonsrike juleturen i marka gikk av stabelen med Raja, Fenrik og eiere julaftens formiddag, og Tinka sov søtt resten av dagen. I går gikk vi en kort tur alene, i åsen over blokka, men i dagens regnvær tror jeg det blir et spor. Hvis Tinka klarer å rive seg løs fra julegaven; en "treat ball" som hun fikk servert frokosten sin i!Øvre RambergGOD JUL OG NYTTÅR!

2 kommentarer

Nann Kariin

26.12.2017 kl.11:36

God jul, - og ha det godt i det nye året. Det ser isete ut på Jeløya, - og ttro meg jeg har gått rundt på den :D Det gikk heldigvis bra, men man blir på en måte sjokkert over hvor raskt det går i sakte film :D Håper du er godt skodd for været.

Så morsomt, vi tenker ikke over tåkeluren, men for andre må den jo høres merkelig ut.

Klem og god jul

Tinka på tur

26.12.2017 kl.12:25

Nann Kariin: Jeg er godt skodd, ja - jeg har brodder når jeg går med hunden, men jeg sklir litt likevel. God jul til deg og dine, og gå forsiktig på glatta!

Skriv en ny kommentar

Tinka på tur

Tinka på tur

42, Moss

Tinka er en blandingshund som er glad i friluftsliv. Turer med bål og kløvsekk er det beste hun vet. Jeg heter Gro, er 42 år og har hatt Tinka siden høsten 2011. Sammen er vi mye ute, mest på Jeløy og ved Vansjø, og bloggen handler stort sett om hva vi opplever ute. Jeg er ikke opptatt av lange ekspedisjoner, selv om en hytte-til-hytte-tur i fjellet er kjærkommen. Det er de små hverdagsturene som er viktigst for meg, siden det er dem jeg går flest av. Å variere rutene, oppdage nye stier og områder og bruke den nære naturen - det er sånt man får ekstra energi av. Når man har med seg hund, blir turen litt mer spennende og innholdsrik, og vi prøver stadig nye ting - med vekslende hell! Det viktigste er å kose seg og være positivt innstilt.

Kategorier

Arkiv