Ferieavslutningstur til Kjærsund


Tinka var barnevakt i går, for niesene våre, og å ha to jenter på 5 og 7 år på besøk er mer slitsomt enn den lengste fjelltur. Hun snorksov da de dro. Båltur med pølser og menneskevalper som ikke ville holde seg i ro var en vanskelig oppgave for den selvutnevnte flokklederen. Bare det å ha dem i leiligheten krever sitt. Men hun lå pent under bordet og passet på mens de tegnet, og det er litt av et fremskritt fra første gang de var på besøk. I dag fortjente hun langtur til Kjærsund. Med bål. Og rådyr, for så vidt, men de ble ikke tilberedt på bålet - der laget jeg finnbiff i dag. I det siste har det blitt lite matlaging ute, så jeg syntes det var på tide. Reinsdyrskav, selvplukkede kantareller, poteter, løk og rømme fant veien oppi stekepanna, og det smakte aldeles fortreffelig, om jeg selv skal si det. Tinka fikk reinsdyrbitene med aller mest flesk, og hun var veldig fornøyd. Hun satt og nistirret på meg mens jeg stekte og braste, og pep og knistret og mente nok at hun ble utsatt for regelrett dyremishandling.
Dagen gikk stort sett med til å late seg i sola og holde fyr i bålet lenge nok til at jeg fikk både mat og kaffe. Til slutt ble sola lei og gikk i dekning bak noen furuer, og da pakket vi sammen og gikk tilbake til bilen. Som alltid når vi er på Kjærsund vil ikke Tinka hjem igjen. Først satte hun seg ned da hun skjønte at vi var på hjemtur, og da vi var ved bilen, snek hun seg lenger og lenger unna. Hadde hun fått viljen sin, skulle vi nok bodd der ute. Det er litt for langt unna allfarvei for min del, men Kjærsund er et supert sted å være på tur.

Ulrikke hjelper til og erfarer hvor sterk en hund kan være!

Kakao er godt!

Tinka poserer ved låven på Kjærsund.

Rådyrlukta reiv i nesa. Fem-seks dyr bykset tvers over jordet foran oss, og jeg fikk også erfare hvor sterk en hund kan være!Fins det trestammer der ute, så skal de balanseres på. For det, tenk!

Nam!

Tinka tok oppvaska og sørget for at stekepanna var kjemisk fri for matrester.Verden under isen!

Takk for turen!

#vinterferie #tur #vansjø #hund #ute #bålmat #kjærsund #våler
 

2 kommentarer

dvergpinschere i mitt hjerte

24.02.2017 kl.21:32

Åååå så koselig! mat ute i det fri!DET er livet! herlig! Koselig og flotte bilder! Blir nok stille når småfolket forsvinner ja..hihih. de merkes nok.. Ha en god kveld!

Tinka på tur

24.02.2017 kl.23:00

dvergpinschere i mitt hjerte: Det er kjempehyggelig å ha besøk av niesene, men Tinka blir mer sliten av det enn av noe annet, hi hi! God kveld til deg også!

Skriv en ny kommentar

Tinka på tur

Tinka på tur

42, Moss

Tinka er en blandingshund som er glad i friluftsliv. Turer med bål og kløvsekk er det beste hun vet. Jeg heter Gro, er 42 år og har hatt Tinka siden høsten 2011. Sammen er vi mye ute, mest på Jeløy og ved Vansjø, og bloggen handler stort sett om hva vi opplever ute. Jeg er ikke opptatt av lange ekspedisjoner, selv om en hytte-til-hytte-tur i fjellet er kjærkommen. Det er de små hverdagsturene som er viktigst for meg, siden det er dem jeg går flest av. Å variere rutene, oppdage nye stier og områder og bruke den nære naturen - det er sånt man får ekstra energi av. Når man har med seg hund, blir turen litt mer spennende og innholdsrik, og vi prøver stadig nye ting - med vekslende hell! Det viktigste er å kose seg og være positivt innstilt.

Kategorier

Arkiv

hits