Høst på Jeløy


Siden det er så fine farger ute om dagen, tok jeg en runde gjennom skoger og langs gårdsveier på søndre Jeløy, blant annet gjennom Grønliskogen, hvor bildet over er tatt. Dammen er idyllisk som bare det, og brua er såpass tilårskommen at jeg var litt engstelig da jeg bestemte meg for et "pikene på broen"-bilde, assistert av en velvillig selvutløser. Parken/skogen rundt er full av bøk og kastanje, blant mye annet, og de gamle trærne er kjempehøye.

Tinka måtte til pers som fotomodell. I det siste har jeg sett flere morsomme bilder av hunder med et høstblad på snuten eller hodet, og det hadde jo vært kult å få til. Eller kanskje ikke... Tinka syntes det var en dårlig idé. Skulle hun bli påprakket et høstgult blad, så skulle det spises. Så det så! Men hun stilte seg villig opp på alle de nedblåste stammene som lå rundt i skogen, og hun beveget seg akkurat så mye at bildene ble uklare og måtte slettes. På en rotvelt fra et par år tilbake fant jeg forresten en hvitveis - den må ha forsovet seg kraftig!

Første gang jeg har kunnet plukke hvitveis i oktober, i hvert fall.
Siden Tinka ikke ville ha det store, fine, gule kastanjebladet jeg fant på hodet, fant jeg ut at jeg skulle slenge det ut i dammen, for det måtte jo bli et fint motiv. Noen som har prøvd å kaste et blad noen gang? Det havner ikke så veldig langt unna føttene dine, skal jeg love. Men etter noen prøvekast klarte jeg å få det mer enn ti cm uti dammen, og det blåste ikke til land på flere sekunder, faktisk. Jeg rakk å ta bilde. I mellomtida hadde Tinka livreddet en fin pinne fra vannet, og hun var litt snurt fordi hun ikke fikk hente bladet jeg kasta ut. Når matmor kaster noe, skal det hentes, sånn er reglene! Så da jeg endelig var ferdig med å leke naturfotograf, fikk hun lov å vasse uti og tygge det i seg.Takk for turen, og god helg!
 

6 kommentarer

Nann Karin

21.10.2016 kl.21:45

Høsten er rett og slett vakker, og skifte mellom årstider var det jeg savnet da jeg reiste rundti verden. Den skarpe klare høst og vinterluften finner du ikke mange steder i verden.

Fine bilder, Gro :) Fra den fine, fine øya vi bor på.

Tinka på tur

21.10.2016 kl.22:08

Nann Karin: Nemlig. Høsten er vakker, og det er nyttig å ha hund, så man kommer seg ut og får nyte de fine fargene! God helg!

Lilli

21.10.2016 kl.22:59

Så fine bilder :)

Tinka på tur

23.10.2016 kl.14:54

Lilli: Tusen takk!

dvergpinschere i mitt hjerte

21.10.2016 kl.23:02

Flotte bilder!! og kjenner igjen det med at disse firebente fotomodellene ikke alltid vil det VI vil..hihihih.. Herlig!!

Tinka på tur

23.10.2016 kl.14:54

dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk! Nei, det er ikke alltid lett å få et bra bilde av disse dyra - de er slett ikke så samarbeidsvillige som man skulle ønske.

Skriv en ny kommentar

Tinka på tur

Tinka på tur

42, Moss

Tinka er en blandingshund som er glad i friluftsliv. Turer med bål og kløvsekk er det beste hun vet. Jeg heter Gro, er 42 år og har hatt Tinka siden høsten 2011. Sammen er vi mye ute, mest på Jeløy og ved Vansjø, og bloggen handler stort sett om hva vi opplever ute. Jeg er ikke opptatt av lange ekspedisjoner, selv om en hytte-til-hytte-tur i fjellet er kjærkommen. Det er de små hverdagsturene som er viktigst for meg, siden det er dem jeg går flest av. Å variere rutene, oppdage nye stier og områder og bruke den nære naturen - det er sånt man får ekstra energi av. Når man har med seg hund, blir turen litt mer spennende og innholdsrik, og vi prøver stadig nye ting - med vekslende hell! Det viktigste er å kose seg og være positivt innstilt.

Kategorier

Arkiv

hits