Hytteboka på Kjærsund

Å lese i en gammel hyttebok er som å ta en tidsreise. Der fins hilsener og underskrifter fra unge og gamle. Fra familiemedlemmer og fra vennene deres. Jeg kan se hvordan håndskriften til pappa har utviklet seg, og hvordan tremenningene mine og jeg selv skrev da vi var små. Jeg ser bestemors håndskrift gå fra sirlig og snirklete, til skjelvende og ustø. Mennesker som for lengst er døde, smiler til meg gjennom ordene de har skrevet. Noen av dem kjente jeg, andre har jeg knapt hørt om. Blant de kjente er bestemor og farfar og deres svigerinne, til og med navnet til bestemors mamma fant jeg.

Det føles som om jeg er et ledd i en lenke når jeg leser hva folk har tenkt og gjort her ute på hytta til onkel Dag; fra 1959 til 2014 har folk fisket, badet, plukket bær og sopp, drukket kaffe, lekt og kost seg. Jeg håper lenken vil bli enda lenger, for Kjærsund er et sted hvor man finner ro, hvor man kan kose seg og bare være til. 55 år er kanskje ikke så lenge, historisk sett, men en hytte rekker å se mange generasjoner og forandringer. Kanskje er den her fremdeles om nye 55 år, og jeg har blitt 94 og stavrer meg fram hit med offroad-rullator, trukket av et spann med mopser! Man kan jo håpe!Takk for nå, Kjærsund. Vi kommer snart tilbake!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Tinka på tur

Tinka på tur

42, Moss

Tinka er en blandingshund som er glad i friluftsliv. Turer med bål og kløvsekk er det beste hun vet. Jeg heter Gro, er 42 år og har hatt Tinka siden høsten 2011. Sammen er vi mye ute, mest på Jeløy og ved Vansjø, og bloggen handler stort sett om hva vi opplever ute. Jeg er ikke opptatt av lange ekspedisjoner, selv om en hytte-til-hytte-tur i fjellet er kjærkommen. Det er de små hverdagsturene som er viktigst for meg, siden det er dem jeg går flest av. Å variere rutene, oppdage nye stier og områder og bruke den nære naturen - det er sånt man får ekstra energi av. Når man har med seg hund, blir turen litt mer spennende og innholdsrik, og vi prøver stadig nye ting - med vekslende hell! Det viktigste er å kose seg og være positivt innstilt.

Kategorier

Arkiv

hits